Familien på ortopedisk poliklinikk, Ullevål

Endelig helg! :) 

Jeg er å finne i en reportasje i dagens utgave av Smaalenenes Avis, både på nett og på papir. https://www.smaalenene.no 

Vel, for meg er det helg hver dag, men må innrømme jeg savner en rutine siden jeg finner det litt vanskelig å sysselsette meg selv når man ikke kan gå eller bruke protesen over lengre tid. Men i dag skal jeg i tretti årslag. Det blir både spennende og gøy. Jeg har ikke vært ute å festet siden mai, og det var før jeg amputerte - kanskje ikke så rart. Jeg kommer til å bruke rullestolen på festen i dag, uten protese på det høyre benet. Årsaken til det er at jeg var som sagt på Ullevål sykehus i går for en check up, og det viste seg at det var kommet en ny lang kanal under huden i såret på fem centimeter. Min nåværende overlege, Dr. Paulsrud mente at det må åpnes og revideres, altså rense og skylle grundig inne i lommen i såret. Det betyr, ny runde med innleggelse, intravenøs antibiotika og operasjon. FML, tenkte jeg! Tar det ingen ende. Jeg er så lei, så lei at jeg bare har lyst til å skrike ut å grine.


Så dypt er såret, når halve skarpskjeen går inn i det.

Ullevål sykehus, mitt andre hjem! Ortopedisk poliklinikk var stedet jeg befant med flest ganger. Jeg lærte mye om meg selv, min egen kropp og sykdom på denne tiden. Nye sykepleiere og leger dukket stadig opp, og jeg knyttet veldig nære bånd til mange av disse. Seksjonsoverlege Dr. Hvaal som jeg så vidt nevnte i forrige innlegg ble blant annet en av de nære, og som jeg kunne fortelle alt til. Han bokstavelig talt så meg vokse opp til den jeg er i dag. Ikke mange kan si at de har fått mobil nummer, e-post adresse og skype kontakt med overlegen sin, og det var bare å kontakte han dersom det var noe jeg lurte på, selv om jeg var på andre siden av kloden på ferie. I senere tid tok overlege Dr. Paulsrud over for Dr. Hvaal. Han er også en veldig hyggelig, omsorgsfull og dyktig lege, som gjerne tar seg tiden til å slå av en prat med deg i en ellers hektisk arbeidsdags.

 
Jeg fikk to ny sykepleiere etter Anita, Hilde og Kari, to fantastisk hyggelige og omsorgsfulle damer som virkelig har tatt vare på meg de siste femten årene. De gikk i lære hos sykepleier Anita. Det ble til at disse tre damene utførte sårstellet på meg om hverandre de gangene jeg var på poliklinikken. Da Kari eller Hilde skulle utføre sårstell på venstre foten min (høyre foten min var frisk) med skalpell kunne jeg allerede jobben bedre enn dem. Jeg ga tips og triks, for det var ingen andre enn meg selv som kjente bedre til hvordan såret skulle se ut etter sårstellet. Som pasient har jeg aldri sagt nei til at studenter eller andre nye sykehus personale kunne utøve sårstell på meg. Noen ganger var de så forsiktige, noe som selvfølgelig er normalt, men da pleide jeg å si at de ikke skulle være redd for å ta i med skalpellen, fordi Anita gjorde nettopp dette. 

Jeg hadde også flyttet til Oslo i løpet av denne tiden. Sytten år gammel begynne jeg på Wang videregående skole, siden Mysen videregående skole ikke kunne tilpasse undervisningen til meg på grunn av fraværet på sykehuset. Den nye skolen kunne tilpasse da skolen er en toppidrett gymnas, og er vandt med at elever var borte på grunn av skader og lignende. I mitt tilfelle, med min sykdom var dette en ypperlig skole for meg. Nærmere sykehuset kom jeg også å slapp den lange pendle veien. Du lurer kanskje hva jeg gjorde på en toppidrett gymnas, men de hadde også studiespesialiserende linje som allmennfag. http://wang.no 

Ønsker dere alle en herlig helg <3 Det kommer flere bilder når folk er tilbake fra ferie. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Celine Halvorsrud

Celine Halvorsrud

31, Eidsberg

Hadde du sett meg på gaten på vei til butikken, på byen mens jeg rocket dansegulvet i høye heler eller i alpinbakken med et snowboard på beina så hadde du nok ikke tenkt at jeg har en kronisk sykdom. Det at jeg har ryggmargsbrokk eller det at jeg er protesebruker er ikke noe som synes for det blotte øyet. The only disability in life is a bad attitude Instagram: @celinehal Kontakt: Celine.halvorsrud@me.com

Kategorier

Arkiv

hits