Verdens Ende

Hei kjære lesere.😊

Jeg håper dere har hatt en herlig helg. Det har jeg. Jeg var sammen med kjæresten min Jan Henrik denne helgen. Jeg hopper fortsatt på krykker, og har gjort det de to siste månedene nå. Veksler mellom det og rullestolen, og synes derfor det er vanskelig å gjøre ting, og finne på noe ute. Føler jeg er til bryderi for familie, venner og kjæreste i den tilstanden jeg er i om dagen. Det er store begrensninger (føler jeg) med et så stort handikapp som jeg har nå. Ikke en gang å kunne kjøre bil er den største funksjonshemmingen som kan tenkes. Det å ikke kunne være selvstendig og gjøre ting på egenhånd uten hjelp fra andre, er for meg frustrerende og ydmykende. Livet mitt har stoppet opp, og har nå blitt satt på vent inntil videre. Inntil betennelsessåret på høyre stump har grodd. Jeg kommer tilbake til årsaken av dette senere. 

Så det jeg skulle frem til er at det blir mange inne aktiviteter på meg. Inne aktiviteter som Netflix og chill (som det kalles om dagen), noe som faktisk er ganske hyggelig, særlig når jeg kan krype opp under i armkroken til min bedre halvdel. Det blir ikke bedre film stemning når vi lager en koseområde på gulvet med masse puter, tepper og dyner - da er koseklubben samlet, inkludert de to firbente. Noen ganger trenger man faktisk ikke så mye mer enn dette. 

Celine HalvorsrudFoto: fotobyline

Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Verdens Ende som ligger på Tjøme, og på lørdag gjorde vi nettopp dette. Vi tok oss en dagstur med de firbente å kjørte nedover til Vestfold. Vi kom frem til en stor parkeringsplass, og så det gikk en gangvei med mulighet for å kjøre bilen videre innover. Siden det er tungt å gå lange avstander på krykker ringte vi resepsjonen som åpnet bommen for oss slik at vi kunne kjøre helt inn til restauranten. Imponert over servicen på dette stedet, det var ingen problem å åpne denne bommen for oss. Verdens Ende, for er vakkert sted! Disse svabergene, og det store åpne havet ut mot "intet". Vi tenkte vi skulle  finne en perfekt spot for oss "selv", sette oss ned å nyte utsikten og solen. Jan Henrik gikk så litt i forkanten for å se om det var et sted vi kunne sitte. Det viste seg å bli en liten utfordring for meg på to proteseben, vakumpumpe og med krykker på helling, flate og bratte berg. Det var en risikosport i seg selv. Jeg fikk virkelig testet balansen på venstre proteseben og armene fikk kjørt seg. Vi fant oss til rette med litt bæring av meg på ryggen ned en bratt berg for å komme frem. Helt for oss selv ble det ikke, da det var ganske folksomt. Men vi nøyt utsikten og solen før det begynte å skye til. 


Denne dagen var for meg helt fantastisk. Ingen følelse er bedre enn å føle at man lever litt igjen, og kan gjøre ting som andre kan selv med krykker, vakuumpumpe og protese - og selvfølgelig med god hjelp fra kjæresten min. 

Viljestyrke er styrken til å gjøre ting kroppen ikke kan gjøre. 

#blogg #mandag #funksjonshemming #funksjonsnedsettelse #mmc #ryggmargsbrokk #nevropati #amputasjon #rullestol #krykker #helse #livet #hverdag #verdensende #tjøme #vestfold #reise #roadtrip

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Celine Halvorsrud

Celine Halvorsrud

31, Eidsberg

Hadde du sett meg på gaten på vei til butikken, på byen mens jeg rocket dansegulvet i høye heler eller i alpinbakken med et snowboard på beina så hadde du nok ikke tenkt at jeg har en kronisk sykdom. Det at jeg har ryggmargsbrokk eller det at jeg er protesebruker er ikke noe som synes for det blotte øyet. The only disability in life is a bad attitude Instagram: @celinehal Kontakt: Celine.halvorsrud@me.com

Kategorier

Arkiv

hits